Wildlife

Oeganda is wat betreft natuurschoon het rijkst bedeeld ten opzichte van de andere bekende Oost-Afrikaanse landen: Kenia en Tanzania. Het wildleven is daarentegen intensiever in Kenia en Tanzania, maar Uganda is uniek in dat je er de zeldzame berggorilla’s vindt.

Berggorilla’s in Oeganda

De berggorilla is misschien wel de belangrijkste trekpleister van Oeganda. Naar schatting zijn er momenteel nog rond de 1000 berggorilla’s, waarvan de helft zich bevindt in het Bwindi Impenetrable Forest National Park.

Lees ook: Fascinerende feiten over de berggorilla.

Verder leven er miljoenen andere wilde dieren, zoals vele zeldzame aapsoorten, chimpansees, olifanten, wrattenzwijnen, nijlpaarden, leeuwen, buffels en giraffen.

Gevarieerd vogelleven

Ook het vogelleven is zeer gevarieerd. Er zijn wel meer dan 1000 verschillende vogelsoorten in Oeganda waargenomen, waaronder de hamerkopvogels, ibissen, ooievaars, ijsvogels, neushoornvogels en kroonkraanvogels. In Oeganda is de grijze kroonkraanvogel het nationale symbool. Deze prachtige elegante vogel neemt dan ook een centrale plaats in op de vlag van het land.

grijze kroonkraanvogel

Schoenbekooievaar

De meest bizarre vogel die je in Oeganda kunt tegenkomen is zonder twijfel de schoenbekooievaar. Deze schuwe vogel komt op maar een paar plekken in de wereld voor. Voor dier- en vogelliefhebbers is een vakantie naar Oeganda dus een echte aanrader!

Reisaanbieders

Koningaap - Groepsreizen

Recente berichten

Reisverzekering nodig?

Kortlopende Reisverzekering

Boek je hotels!

Booking.com