Volkeren en taal

In Oeganda wonen ruim 42 miljoen inwoners (2017) verdeeld over 36 volkeren.

Volkeren Oeganda

Het Baganda-volk is de grootste bevolkingsgroep en behoort tot de Bantoes. Ze hebben hun eigen taal, namelijk het Luganda. Bantoevolkeren bewonen de zuidelijke helft van Oeganda. Verder zijn er een aantal Nilotische volkeren in het noorden, afkomstig uit het stroomgebied van de Nijl en de zogenaamde Madi-Moru volkeren afkomstig uit Sudan.

Taal Oeganda

Elk van de volkeren heeft zijn eigen taal, maar Engels is de officiële voertaal van Oeganda. Swahili is de tweede officiële taal en wordt in grote delen van Oostelijk Afrika gesproken. De meeste Oegandezen spreken ook deze taal. Als je als toerist een beetje Swahili spreekt wordt daar met veel enthousiasme op gereageerd! Tijdens een vakantie naar Oeganda kun je met Engels echter overal uit de voeten.

Dansen in Oeganda

Oeganda staat bekend om zijn traditionele dansvormen. Muziek en dans zijn namelijk buitengewoon belangrijk voor de Oegandezen. Elk van de volkeren heeft zijn eigen traditionele dansen die kenmerkend zijn voor het volk. Je leest er meer over in de blog: Traditionele dansen in Oeganda.

Reisaanbieders

Koningaap - Groepsreizen

Recente berichten

Reisverzekering nodig?

Kortlopende Reisverzekering

Boek je hotels!

Booking.com