Politiek en veiligheid

Oeganda verkreeg op 9 oktober 1962 haar onafhankelijkheid van Groot Brittannië. In de jaren die volgden was er een hoop politieke en sociale onrust in het land. Oeganda werd een republiek.

Dictatorschap Idi Amin

Zowel het dictatorschap van Milton Obote als van Idi Amin heeft in jaren 60, 70 en 80 vele Oegandezen het leven gekost. Ook verspreide de Aids epidemie zich in deze periode snel, waarbij honderdduizenden mensen werden besmet. Naast het plegen van meedogenloze massamoorden, werden door Amin alle joden en aziaten het land uitgezet, wat resulteerde in een diepe val van de economie. Ook het wild in nationale parken werd geslacht door stropers en soldaten van Amin. Amin, ook wel ‘’de Oegandese slager” genoemd, wordt beschouwd als de meest beruchte van alle Afrikaanse presidenten. In 1979 werd hij verbannen uit Oeganda en hij overleed in 2003.

President Museveni

Sinds 1986 is de Nationale Resistence Movement (NRM) onder leiding van Yowevri Museveni aan de macht. Sindsdien heeft er een enorm herstel en vooruitgang plaatsgevonden in Oeganda.

Het wild in de nationale parken is gedeeltelijk hersteld. Ook heeft Museveni ervoor gezorgd dat de Aids-problematiek werd aangepakt en daardoor heeft Oeganda een opmerkelijk succes geboekt in haar strijd tegen Aids.

Kortom, het presidentschap van Museveni heeft veel vrede, stabiliteit en economische vooruitgang gebracht. Dit alles heeft er voor gezorgd dat Oeganda tegenwoordig een veilige vakantiebestemming is.

Oeganda reisadvies

Hoewel Oeganda tegenwoordig een rustig en stabiel land is, is het verstandig om altijd voordat je een vakantie boekt het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen.

Meer informatie over Oeganda vind je op de pagina reisadvies.

Vakantie Oeganda

Wil jij op vakantie naar Oeganda? Dan is een georganiseerde reis aan te raden. Er zijn verschillende reisorganisaties die groepsreizen door Oeganda aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens op KrasSawadee en Koningaap. Voor een individuele reis of een reis op maat kun je terecht bij Tenzing Travel en Jambo Safari Club.

Reisaanbieders

Koningaap - Groepsreizen

Recente berichten

Reisverzekering nodig?

Kortlopende Reisverzekering

Boek je hotels!

Booking.com