OVER OEGANDA

Oeganda

Oeganda ligt in Centraal Afrika en is met 236.580 km2 ruim 5,5 keer zo groot als Nederland. Het land is een republiek dat staatkundig onderverdeeld is in 77 districten. Deze districten zijn verspreid over vier geografische regio’s: Northern, Western, Central en Eastern. Tevens is het land verdeeld in 4 koninkrijken: Boeganda, Bunyoro-Kitara, Busoga en Toro.

Kampala is de hoofdstad van Oeganda en telt ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Deze stad ligt in het zuiden van Oeganda op 10 kilometer van Lake Victoria. Met een oppervlakte van 68.800 km² is Lake Victoria het grootste meer van Afrika en het een na grootste zoetwatermeer van de wereld.

Oeganda wordt in het noorden begrensd door Soedan en in het Zuiden ligt Tanzania met de grens in Lake Victoria. In het zuidwesten ligt Rwanda en in het westen wordt Oeganda begrensd door D.R. Congo en in het Oosten door Kenia.

Tropisch klimaat

Het land wordt doorsneden door de evenaar en heeft dus een tropisch klimaat. De temperatuur is echter op vele plaatsen aangenaam, wat komt door een gemiddelde hoogte van ruim 1000 meter. Het laagste punt (Lake Albert) ligt nog op ongeveer 620 meter hoogte. Lees ook: Klimaat en beste reistijd.

Veiligheid

Afgezien van enkele plaatsen langs de grens is Oeganda een veilig en stabiel land. Door de politieke onrust die in het verleden heeft plaatsgevonden, is het land regelmatig negatief in beeld gebracht. Hierdoor wordt het land door veel toeristen nog steeds vermeden. Dit is zonde, want inmiddels heeft Oeganda zich ontwikkeld tot een van de veiligste landen van Afrika. Lees ook: politiek en veiligheid.

Hoewel Oeganda inmiddels een van de veiligste landen van Afrika is, is het verstandig om voor vertrek altijd het actuele reisadvies te checken.

Vakantie Oeganda

Wil jij op vakantie naar Oeganda? Boek dan een georganiseerde rondreis naar Oeganda bij Koningaap of Sawadee. Voor een individuele reis kun je terecht bij Tenzing Travel.

Reisaanbieders

Koningaap - Groepsreizen

Recente berichten

Reisverzekering nodig?

Kortlopende Reisverzekering

Boek je hotels!

Booking.com