Klimaat en beste reistijd

De temperatuur in Oeganda is over het algemeen aangenaam en komt zelden boven de 30 °C en zelden onder de 15 °C. Wel kent het land een droog en een nat seizoen.

Regenseizoenen Oeganda

De regenseizoenen zijn verdeeld over het land. In het noorden is er een regenseizoen tussen april en oktober. Het zuiden kent 2 regenperiodes: van maart-mei (lange regens) en van september-november (korte regens). Aan de kant van Lake Victoria en in de bergen valt de meeste regen. In alle gebieden geldt dat het vooral in de middag en avond regent en daarom is tevens de zon vrijwel elke dag te zien.

Hou er rekening mee dat gedurende de regentijd onverharde wegen nauwelijks begaanbaar zijn. Een 4WD is dan zeker noodzakelijk en dan nog blijven sommigen plaatsen onbereikbaar. Wel is de natuur dan op haar mooiste en om die reden is een vakantie naar Oeganda ook in de regentijd zeker de moeite waard. Berggorrilla tracking is tevens gewoon mogelijk gedurende de regenperiodes. Door het toeristische laagseizoen betaal je zelfs minder voor de ‘gorilla permit’ en lodges.

Beste reistijd Oeganda

Kortom, het hele jaar kun je prima op vakantie naar Oeganda met enkele beperkingen in de regenperiodes. Lees hier meer reistips voor Oeganda.

Klimaatgemiddelden over heel Oeganda

klimaatgemiddelden Oeganda

Vakantie Oeganda

Wil jij op vakantie naar Oeganda? Boek dan een georganiseerde rondreis naar Oeganda bij Koningaap of Sawadee. Voor een individuele reis kun je terecht bij Tenzing Travel.

Reisaanbieders

Koningaap - Groepsreizen

Recente berichten

Reisverzekering nodig?

Kortlopende Reisverzekering

Boek je hotels!

Booking.com