Beste reistijd Oeganda

Oeganda is het gehele jaar door te bereizen met enkele beperkingen in de regenperiodes.

De temperatuur in Oeganda is door de relatief hoge ligging van het land over het algemeen aangenaam en komt zelden boven de 30 °C en zelden onder de 15 °C. Wel kent het land een droog en een nat seizoen.

Regenseizoenen Oeganda

De regenseizoenen zijn verdeeld over het land. In het noorden is er een regenseizoen tussen april en oktober. Het zuiden kent 2 regenperiodes: van maart-mei (lange regens) en van september-november (korte regens). Aan de kant van Lake Victoria en in de bergen valt de meeste regen. In alle gebieden geldt dat het vooral in de middag en avond regent en daarom is tevens de zon vrijwel elke dag te zien.

Hou er rekening mee dat gedurende de regentijd onverharde wegen nauwelijks begaanbaar zijn. Een 4WD is dan zeker noodzakelijk en dan nog blijven sommigen plaatsen onbereikbaar. Wel is de natuur dan op haar mooiste en om die reden is een vakantie naar Oeganda ook in de regentijd zeker de moeite waard. Berggorrilla tracking is tevens gewoon mogelijk gedurende de regenperiodes. Door het toeristische laagseizoen betaal je zelfs minder voor de ‘gorilla permit’ en lodges.

Beste reistijd Oeganda

Kortom, het hele jaar kun je prima op vakantie naar Oeganda met enkele beperkingen in de regenperiodes. Lees hier meer reistips voor Oeganda.

Klimaatgemiddelden over heel Oeganda

klimaatgemiddelden Oeganda

Vakantie Oeganda

Wil jij op vakantie naar Oeganda? Er zijn verschillende reisaanbieders die reizen door Oeganda aanbieden. Vaak in combinatie met de buurtlanden Kenia en Tanzania. Kijk bijvoorbeeld eens op KrasSawadee en Koningaap. Voor een individuele reis of een reis op maat kun je terecht bij Tenzing Travel en Jambo Safari Club. Rechtstreekste vluchten naar Oeganda worden uitgevoerd door KLM.

Reisaanbieders

Koningaap - Groepsreizen

Recente berichten

Reisverzekering nodig?

Kortlopende Reisverzekering

Boek je hotels!

Booking.com