Hoogtepunten Oeganda

Nationale parken Oeganda

Wie een vakantie naar Oeganda boekt, zal zeker een aantal van de prachtige nationale parken willen bezoeken voor een onvergetelijke safari. Oeganda telt 10 nationale parken.

Het Queen Elizabeth National Park is het bekendste en een van de meest bezochte parken in Oeganda. Dit park van bijna 2000 km2 wordt bewoond door een indrukwekkende variëteit aan diersoorten, waaronder de zeldzame boomklimmende leeuw.

Boomklimmende leeuw

Wie op zoek is naar een klassiek Afrikaans safarilandschap zoals het bekende Serengeti, kan een bezoek brengen aan Kidepo Valley National Park. Dit rustige onontdekte park is misschien wel het mooiste park van Oeganda.

Het grootste park van Oeganda, Murchison Falls National Park, is ook zeker een bezoek waard. Het park wordt bewoond door meer dan 465 vogelsoorten, waaronder de unieke schoenbekooievaar en vele diersoorten. Het is tevens de thuisbasis van de prachtige Murchison watervallen waaraan het park zijn naam dankt. Hier wringt de Nijl zich door een nauwe spleet om vervolgens bijna 45 meter naar beneden te storten.

Voor liefhebbers van apen is Oeganda bij uitstek het land om te bezoeken. HetKibale Forest National Park is een stukje oerwoud in Oeganda waar zich honderden chimpansees bevinden en de zeldzame rode Colobus. Bwindi Impenetrable Forest National park is het bekendste park voor een berggorilla tracking.

Berg beklimmen

Ben je avontuurlijk aangelegd en hou je van bergen beklimmen? Dan zit je in Oeganda ook goed! De Mount Elgon, een uitgedoofde vulkaan die op de grens van Oeganda en Kenia ligt wordt door veel toeristen bezocht. Er zijn 3 standaardtochten naar de de hoogste top, de Wagagai. Het beklimmen van de Mount Elgon is niet buitengewoon moeilijk en de kans op hoogteziekte is zeer klein.

Voor bergbeklimmers die meer uitdaging zoeken is er ook nog het Rwenzori gebergte. Hier bevindt zich het hoogste punt van Oeganda, de Margheritapiek! Het bereiken van deze permanent met sneeuw bedekte top is enkel weggelegd voor ervaren bergbeklimmers met een goede lichamelijk conditie. Voor niet ervaren bergbeklimmers is er echter ook genoeg te beleven in het gebied.

Berggorilla’s

Een absolute must als onderdeel van een vakantie naar Oeganda is een bezoek aan de met uitsterven bedreigde berggorilla’s. Een bezoek betekent veel klimwerk, zweten en spierpijn, maar ook een gevoel van diepe voldoening en ontroering als u oog in oog komt te staan met deze sterke vriendelijke reuzen.

De populairste locatie voor een berggorilla tracking is het Bwindi Impenetrable Forest National Park. Het oudste stuk jungle van Afrika en een van de rijkste gebieden op het gebied van de flora. Ongeveer de helft van alle berggorilla’s op de wereld bevindt zich hier.

Tijdens een gorilla tracking ga je door de jungle met een ranger op zoek naar een gorillafamilie. Eenmaal aangekomen bij de gorilla’s zie je de volwassen dieren luieren en kauwen op takken en bladeren. De jonge dieren daarentegen spelen spelletjes, maken koprollen en springen in het rond. Een bezoek aan de berggorilla’s zal een onuitwisbare indruk achterlaten!

Berggorilla

Jinja en de oorsprong van de Nijl

De oorsprong van de langste rivier ter wereld, de Nijl, bevindt zich op 80 km van de hoofdstad Kampala in Jinja. Jinja is de op een na grootste stad van Oeganda en absoluut een bezoek waard. En al helemaal voor avonturiers! In Jinja kun je namelijk een hoop spannende activiteiten ondernemen, zoals bungee jumpen, wild water raften op de Nijl, kajakken en via een boottocht de oorsprong van de Nijl bezoeken. Een bezoek aan de bron van deze machtige rivier is een bijzondere en magische ervaring.

Meer bezienswaardigheden in Oeganda

Behalve bovengenoemde bestemmingen, zijn er nog vele andere plaatsen in Oeganda die een bezoek meer dan waard zijn. Bijvoorbeeld het Ngamba Island Chimpansee Sanctuary, een eiland in het Victoriameer waar chimpansees worden opgevangen. Of natuurlijk de hoofdstad Kampala, een moderne stad gebouwd op 20 heuvels. Hier kun je mooie souvenirs scoren, dansen in hippe clubs en heerlijk uit eten. Maar ook het Bunyonyi meer, een prachtig kratermeer omringd door groene hellingen is een must-see tijdens een vakantie naar Oeganda. En zelfs voor een huwelijksreis kom je in Oeganda met zijn vele prachtige resorts niks tekort!

Qua bezienswaardigheden heeft Oeganda dus ongelofelijk veel te bieden en dit maakt de Parel van Afrika een fantastische vakantiebestemming!

Vakantie Oeganda

Wil jij op vakantie naar Oeganda? Boek dan een georganiseerde rondreis naar Oeganda bij Koningaap of Sawadee. Voor een individuele reis kun je terecht bij Tenzing Travel.

Reisaanbieders

Koningaap - Groepsreizen

Recente berichten

Reisverzekering nodig?

Kortlopende Reisverzekering

Boek je hotels!

Booking.com