Op 17 oktober 2018 is er een nieuwe brug geopend in Oeganda: “The Source of the Nile Bridge”. Deze brug van maar liefst 525 meter lang en bijna 23 meter breed is de op 4 na grootste brug van Afrika en gaat over de Nijl in het zuiden van Oeganda. Ter vergelijking: de langste brug van Afrika is de Mohammed VI-brug net buiten de Marokkaanse hoofdstad. Deze is 950 meter lang. De Source of the Nile Bridge verbindt de Jinja en Buikwe districten. In Jinja is een hoop te beleven voor toeristen. Lees ook: De top 7 activiteiten in Jinja. Oeganda hoopt dat de brug een nieuwe toeristische attractie gaat worden.

Brug gaat 120 jaar mee

Volgens president Museveni gaat de brug, die gefinancierd werd door de Japanse International Cooperation Agency (JICA) 120 jaar mee. De brug is in 4 jaar gebouwd en het totale project heeft 112 miljoen dollar gekost! De brug ligt tussen de bron van de Nijl in het zuiden en de oude Nalubaale brug in het noorden. Het doel is om het zware verkeer over de Nalubaale brug, die in 1954 gebouwd is, te verminderen. Boda boda’s dienen de oude Nalubaale brug te gebruiken, terwijl de nieuwe brug enkel bedoeld is voor auto’s, vrachtverkeer en voetgangers.

Economische groei Oeganda

Oeganda is momenteel een van de sterkst groeiende economieën ter wereld. Vooral sectoren zoals telecommunicatie, infrastructuur en wegenaanleg zijn de afgelopen jaren in een rap tempo gegroeid. De nieuwe brug levert dan ook belangrijke bijdrage aan de economische groei van Oeganda. De bouw van de brug heeft ook gezorgd voor behoorlijk wat werkgelegenheid. Maar liefst 760 mensen, waarvan 90% Oegandezen, hebben aan het project gewerkt. De brug is gebouwd volgens de nieuwste Japanse technologie voor bruggenbouw.

Vakantie naar Oeganda?

Wil jij op vakantie naar Oeganda? Vergeet dan niet een bezoek te brengen aan deze nieuwe brug! Als je hem gezien hebt hoor ik graag van je wat je ervan vond. Er zijn verschillende reisaanbieders die georganiseerde groepsreizen door Oeganda aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens op Kras, Sawadee of Koningaap.