Jinja is de op een na grootste stad van Oeganda en is gelegen aan de bron van de machtige rivier de Nijl. De grootste stad van Oeganda is de hoofdstad Kampala. Hoewel Jinja voornamelijk een industriestad is en een belangrijke grensovergang biedt met Kenia, is er ook een hoop te beleven voor toeristen.

Oeganda is namelijk niet alleen het land van berggorilla’s en ongerepte natuur. Het heeft ook een hoop te bieden voor toeristen die van “adrenaline-opwekkende” activiteiten houden. En deze activiteiten zijn te vinden in Jinja.

Behalve voor adrenaline junkies, is er ook genoeg te doen voor de rustige toerist. Ik beschrijf hier de top 7 activiteiten van Jinja.

1. Wildwater raften op de Nijl – Jinja

In Jinja is het mogelijk om te raften in gradaties van mild tot extreem wild. Het is daarmee de ultieme plek voor zowel ervaren als onervaren rafters. Onder leiding van een raft-kapitein trotseer je de krachtige Nijl in een rubberen boot en hoor je de geluiden van hevig kolkend water om je heen! Tijdens het raften word je nat, beleef je angstige momenten en bij elke stroomversnelling die overwonnen moet worden zal je denken “Waar ben ik aan begonnen!” Desondanks is het raften op de Nijl in Oeganda een once in a liftime ervaring, die op iedereen een onuitwisbare indruk achterlaat!

raften op de Nijl in Jinja

2. Avontuurlijk Kajakken op de Nijl- Jinja

Een andere manier om de Nijl te trotseren is door middel van een tandem- kajak, uiteraard onder begeleiding van een gids. Superspannend! Als je ondersteboven rolt zorgt de ervaren gids ervoor dat de kayak weer omrolt en je weer kan ademhalen ;-). Je kunt zelfs lessen nemen in Jinja voor als je ooit het avontuur alleen wil aangaan op de Nijl. Iets voor de echte dare-devils!

Kajakken in Jinja op de Nijl

3. Boottochten op de Nijl

Voor degenen die de Nijl op een wat rustigere manier willen ervaren zijn er diverse boottochten mogelijk. Zo is het mogelijk om in Jinja net voor zonsondergang een boottocht te maken naar de bron van de Nijl. Met een diner aan boord kan je genieten van een prachtige zonsondergang vanaf het water. Een topactiviteit voor een romantisch samenzijn en om de mooiste foto’s vast te leggen.

Het is zelfs mogelijk om een twee-daagse boottocht langs de Nijl en op het Victoriameer te ondernemen. Een geweldig tocht om te relaxen, vissen en te genieten van de prachtige uitzichten op het water.

4. Paardrijden in Jinja

Een andere manier om van de Nijl te genieten is ter paard tijdens een paardrij safari in Jinja. Vanaf een paard bekijk je de omgeving en de prachtige Afrikaanse natuur vanuit een ander perspectief.  Je rijdt langs de Nijl en bezoekt diverse dorpjes in de omgeving waardoor je ook een kijkje neemt in de Oegandese cultuur. Kinderen zullen zeer enthousiast met een grote lach op hun gezicht op je reageren. En niet onbelangrijk: de paarden worden in Jinja goed onderhouden!

5. Bungee jumpen in Jinja

Zeker niet voor iedereen geschikt, maar mocht je een keer in je leven willen bungeejumpen dan is Jinja wel een hele gave plek om dat te doen. Je kunt hier bungeejumpen vanuit een prachtige locatie aan de Nijl. Ervaar een vrije val van bijna 50m richting de machtige Nijl om vervolgens, zo vrij als een vogel, te genieten van het uitzicht! Als het water hoog staat kun je zelfs een stukje de Nijl induiken!

6. Quad rijden langs de Nijl

Voor een dag vol spanning en avontuur hoef je in Jijna niet de rivier op. Je kunt hier namelijk ook een dagje gaan Quad rijden! Met een overall, helm en bril rij je door diverse dorpjes en kun je genieten van de mooie uitzichten op de Nijl. Een opwindende tocht en een geweldige ervaring om nog lang over na te praten!

Quad rijden in Jinja

7. Bezoek aan de Itanda Falls

De Itanda Falls (hoewel het woord stroomversnelling beter op zn plaats is) bevindt zich net buiten Jinja en is absoluut een bezoek waard! Het is een fantastische plek die de krachten van de natuur goed weergeeft en laat zien waarom de Nijl een fantastisch natuurwonder in Afrika is. Het geluid van de rivier is hier overweldigend. Het is een absolute must-see voor natuurliefhebbers.

Vakantie naar Jinja?

Wil jij op vakantie naar Oeganda inclusief een bezoek aan Jinja? Bij  Kras, Sawadee en Koningaap kun je kiezen uit diverse rondreizen naar Oeganda inclusief een bezoek aan Jinja. Of organiseer je eigen reis en kies voor een directe vlucht naar Oeganda via KLM  en boek de mooiste hotels in Oeganda bij booking.com. Tips voor de meest romantische hotels in Oeganda vind je hier.